LINDBERG

I början av 1980-talet behövde den danske optikern Poul-Jørn Lindberg själv glasögon. Han upplevde att glasögon var tunga, stela och obekväma stativ och ansåg att dessa borde anpassas efter ansiktet istället för tvärtom.
Bågarna är bland de lättaste i världen och kan väga ända ner till 1,9 g. Tillverkningsmaterialet är ett specialtitan som annars återfinns i implantat och inom tandreglering . Titanet 3D-formas i en process som gör den minimalistiska och eleganta designen, där varken skruvar, nitar eller lödningar är nödvändiga, möjlig. Sadlarna görs av medicinskt silikongummi.
Hittar du en butik som säljer LINDBERG bågar så har personalen fått utbildning kring hur produkterna skall hanteras, service och byte av slitdelar för LINDBERG kunder sker gratis hos alla återförsäljare, globalt. 

 

Inga bågar säljs på internet. Inga bågar hålls i lager, allt tillverkas på beställning. Alla bågar tillverkas i Danmark på företagets egna fabriker. Inga mellanhänder mellan de certifierade optikerna och LINDBERG finns, kontakten är direkt. LINDBERG har möbelsnickare anställda för att skräddarsy interiör till deras butiker och samarbetspartners, allt är inhouse.   
Det är helt galet att detta företaget finns och att dom jobbar som dom gör. När det kommer till det dom gör bäst tar dom inte bara priset, dom springer cirklar runt alla andra.

Lindberg

Läs mer om märket här.