Verkstaden

Hantverk

I våra verkstäder slipar vi in och monterar alla glas själva. Ofta är det samma optiker som gjort synundersökningen, väglett i bågval och slipat och monterat glasen som sedan lämnar ut och justerar in de färdiga glasögonen.

Denna arbetsprocess har tillägnat våra optiker en kunskap och intuition som inte går att skaffa sig på annat vis. Som optiker lär man sig bland annat vilka styrkor som inte blir bra i vilka bågar, vilka material som lämpar sig för vilka kunder liksom gränserna för hur mycket en båge kan justeras.

Att kunna leverera enkelslipade glas på en timme eller att direkt löda ihop och reparera ett par glasögon har många gånger visat sig vara mer än god service eller en bekvämlighet. Det gör ofta direkt skillnad i vardagen. Att på plats ha dessa verktyg och färdigheter öppnar upp för en rad funktionella såväl som estetiska lösningar som annars inte hade varit möjliga.

Vår verkstad har därför ett värde som inte låter sig bortrationaliseras i en kostnadskalkyl. Det säger vi inte för att vi är sentimentala utan för att vi vet vad vi talar om.